Gyakori kérdések és válaszok

Miket lehet finanszírozni a támogatásból? Szállás, étkezés, helyi közlekedés, utazási költség, mobilitás megszervezésével összefüggőköltségek, többek között felkészítés, nyomon követés, értékelés.
Mennyi a támogatási összeg? Személyenként, naponta meghatározott összeg (1-14 napig több/14. naptól kevesebb), Németország, Ciprus, Spanyolország, Franciaország: 49/34 EUR, Finnország: 56/39 EUR, Észtország: 41/29 EUR /, tehát pl.: 3 hét Németország: 924 EUR".
Mennyiben fedezi a támogatás a teljes továbbképzési költséget? 85-100 % között, területtől függően. Pl.: Németország Arnsberg: 350 eur/hét=1050 EUR, a támogatás: 924 EUR, a tanulói önköltség tehát 126 EUR lenne. További információt a "Mennyi a tanuló önköltsége a részvétellel kapcsolatban?" kérdésnél találsz.
Mennyi a tanuló önköltsége a részvétellel kapcsolatban? 30 és 60 euró között.
Reptéri transzfer költségének finanszírozása hogyan történik? 3000-6000 Ft/út (létszámtól függően) Amennyiben van rá lehetőség igyekszünk a rendelkezésre álló támogatásból megoldani, de amennyiben erre nincs forrás ezek önköltségések lesznek. Mindez a repülőjegy árától függ.
Ki vásárolja meg repülő vagy vonatjegyeket? 3 hét vagy ennél rövidebb távú mobilitások esetén az iskola, a hosszabb távú mobilitások esetén a kiutazó.
Hétvégi és szabadidős programok költségét ki fizeti? Amennyiben van rá lehetőség igyekszünk a rendelkezésre álló támogatásból megoldani, de amennyiben erre nincs forrás ezek önköltségések lesznek.
Mennyi költőpénzt érdemes vinni? Ez egyéni igénytől függ, általában 50-100 EUR-t szoktak vinni a kiutazók.
Kapunk-e pénzt a kinti gyakrolatért? Biberachban és Jénában előfordult már, de máshol nem jellemző.
Milyen a szállás? Arnsbergben kollégium, Jénában hostel, Sevillában családos elhelyezés van, Tamperében egyénileg kell foglalni a résztvevőknek.
Hányan leszünk egy szobában? Anrsbergben 2 fő, Jénában 4-5 fő, Sevillában egyéni vagy max 3 fő/család.
Étkezési igények. Már a jelentkezéskor szólni kell, ha fennáll bármiféle allergia.
Kell e vezetnem munkanaplót? IGEN, minden nap, googledoc-ban megosztva a koordinátorral. 2 fő vezethet egy munkanaplót.
Wordben készíthetem a munkanaplót? Nem! Csak Google Driveban (Google Dokumentum).
Résztvevői kérdőív az utazás után? Ki kell tölteni a következő címről érkező kérdőívet: replies-will-be-discarded@ec.europa.eu. Ez lehet, hogy a spam mappában van, ezért érdemes ott is keresni.
Mikor kell beszámolnom az eredményekről? Két alkalommal lesz szóbeli beszámoló, egy alkalom a diáknapon egy másik pedig az évzáró projekthéten, ezeken megjelenni kötelelző.
Milyen tanusítványt kapok? Europass Mobilitási igazolvány.
Hogyan teljesíthetem az informatikai felkészítést? Az informatikai felkészítést beadandó feladat létrehozásával kiválthatod. A feladatot a facebook csoportodban fogod majd megkapni.
Van a szobában ágynemű? Igen.
Van a közelben bolt? Igen,van. (Arnsberg, Jéna, Biberach)
Mennyibe kerűl a cigeretta? 6-10 Euró között.
Mennyi dohányárut lehet kivinni? 250 gramm dohányt vagy 200 szál cigaretta. (legmagasabb határérték)
Van internet a szálláson? Igen, van.(Wifi Biberach-ban és Jéna-ban, vezetékes internet Arnsberg-ben)
Kötelező részt venni a szabadidős programokon? Igen.
Mekkora csomagot vihetek magammal? Az attól függ milyen légitársasággal utazol: http://kezipoggyasz.hu/